Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

"Tugg mé bugg" i Askersund

Mars 2013Skapad av Ove Danielsson sön, mars 24, 2013 19:23:22

”Tugg mé Bugg”, och till det lite gott att äta och dricka. Kan det bli bättre? Det är precis det som Askersunds manskör kommer att erbjuda publiken i slutet av maj månad i Närlundahallen. Men för att klara av det här måsta det till ett serveringstillstånd för öl och vin. Den som vill kan förstås ta en Trocadero eller någon annan trevlig läskedryck om det skulle vara så.

En bild från Folkets hus och ett av manskörens framträdanden.

För några år sedan arrangerade manskören något liknande i Askersundsverken som då kallades för ”Matrock”. Då serverades också mat och dryck. Sedan åtta år tillbaka har kultur-och fritidsnämnden sagt ja till serveringstillstånd i Närlundahallen.

Manskören har som nämnts alltid fått sina tillstånd. Åtminstone vad jag kan minnas. Några år har det förekommit diskussioner om det ska serveras starka drycker i en idrottshall, som också används av bland annat skolan. Tror att den tiden är förbi nu. Det har aldrig varit några problem vid manskörens konserter med folk som spårat ur. Något som både nämnden och alkoholhandläggaren kunnat konstatera.

När Närlundahallen invigdes för ett antal år sedan av dåvarande kommunalrådet Sven-Erik Franzén, betonade han noga att det var en hall för alla. Han såg gärna att det ordnades danskväller i hallen med servering. Det skulle bli ett Folkets hus som Askersund saknade vid den tiden. En mötesplats. Nu blev det inte riktigt så. Idrotten och skolan har tagit hand om hallen, med undantag för manskörens arrangemang och ytterligare några musikföreställningar.

Som nämnts, den 25 maj blir det då ”Tugg mé bugg” i Närlundahallen. Säkert blir det slutsålt som alltid när manskören arrangerar sina föreställningar. Askersunds manskör har verkligen breddad sin repertoar, jämfört med många andra manskörer. Men på Valborg är allt sig likt. Då reser kören runt i bygden och sjunger det som alltid har sjungits. Som ”Sköna maj”.

Manskören förr i tiden. Inte så mycket dans då

Ove Danielsson

  • Kommentarer(0)//blogg.ovedanielsson.se/#post815