Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Spännande förslag till ny scen på Hamntorget i Askersund

Mars 2013Skapad av Ove Danielsson tis, mars 26, 2013 19:19:58

Hamnscenen i Askersund är ständig aktuell. Just nu finns en bedrövlig tillfällig scen på hamntorget, men vad jag förstår ska den bort. Den gamla scenen fick plockas bort i höstas, efter brister i bygglovshanteringen och överklaganden.

En ny detaljplan är på gång där en scen ska ritas in så allt blir korrekt. Scenen som flyttas bort till småbåtshamnen byggdes snabbt så att den skulle bli färdigt till en ”Tradjazzfestival”. Alla formaliteter kom inte på plats och så blev det som det blev. Men nu ska det bli rätt.

Det har kommit in en del förslag på hur den nya scenen ska se ut, om nu inte den gamla kommer tillbaka. I ett nytt medborgarförslag har Anders Nilsson och Gunilla Holländer, tagit fram en principskiss som går att utveckla för att passa olika behov.

Medborgarförslagt på ny hamnscen

Scengolvet ska vara i lämplig storlek, eventuellt med en låg vägg runt om. Den ska naturligtvis byggas i vädertåligt material. Ett segel ska spännas upp över scenen. Det ska förankras i Hamnmagasinets vägg och i en ”mast” vid sidan om scenen. En sponsring av bygget skulle inte var omöjligt enligt de två förslagsställarna.

Anders och Gunilla tycker att den scen de föreslagit skulle kännas naturlig i ett hamnområde. Den moderna tekniken ska utnyttjas för att ge bästa resultat. Den föreslagna scenen ska också var flexibel. Seglet kan monteras upp eller ner vid behov. Scenen kommer att erbjuda ett estetiskt tilltalande inslag i hamnområdet menar de båda. Den kommer inte heller störa butikerna i Hamnmagasinet som fallet är i dag.

Det ska bli spännande att följa ärendet. Kanske planritarna följer medborgarförslaget, som är en helt ny idé för hamnscenen…

Lägger med några bilder på hur det sett ut vid Hamntorget.

Så ser det ut i dag

Systrarna K på hamnscenen

Scenen flyttades i höstas

Bild från 60-talet. Fest på Hamntorget

Bild:Kjell Johansson

Ove Danielsson

  • Kommentarer(0)//blogg.ovedanielsson.se/#post816