Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Hundarna i Askersund får vänta på bättre tider

April 2013Skapad av Ove Danielsson ons, april 17, 2013 23:10:54

Hundarna i Askersund får vänta på sin hundrastgård. Det fanns ett medborgarförslag om men rastplats för hundar där de kunde släppa loss, vara lösa och kunna leka med varandra. Av ekonomiska skäl blir det nej. Hundarna får tills vidare leka utan hundrastgård.

När det gäller hundar och Askersund , kommer jag och de flesta lite äldre askersundare att tänka på hunden Key. En snäll och fin hund som tillhörde stadsbilden. Ägaren drev ett populärt pensionat på övervåningen där Torgahallen finns i dag. Key gick varje dag ut i Torgparken för vila på gräsmattan och träffa lite folk. Alla var bekant med Key.

Key med beundrare. På den här bilden är dock Key bunden

Själv jobbade jag på den tiden i en butik som sålde charkuterivaror i hörnet på torget. Varje morgon kom Key för att smörgåsmat till pensionatet. Vi fick vira in smörgåsmaten ordentligt och sedan sätta det i munnen Key. Han vandrade sedan hem till pensionatet utan att äta upp det själv. Det är inte många hundar som är så ordentliga.

Key var en mycket snäll collie, men det fanns ett undantag. Han tålde inte traktorer. När det kom någon lantbrukare med säd till stan med sin traktor blev Key sur. Ofta fick ekipaget sällskap av en irriterad Key ner till kvarnen i hamnen. Annars var Key lugnet själv.

Man kan undra hur folk har reagerat i dag, med en lös hund i torgparken? På den tiden tyckte folk att det bara var trevligt. Och Key var snäll.

Pensionatet där Key bodde låg alldeles intill Torgparken. Serveringen fanns på övervåningen på ett hus som fanns innan Torghallen byggdes.

Skylten till pensionatet till höger på bilden. Undrar vad grabbarna smiter på..

Bild:Kjell Johansson

Utan någon som helst koppling till hundrastgården , för att nu prata hundspråk, kommer Örebro läns Nämdemannaförening att beviljas ett bidrag på 4 500 kronor. Så olika kan det vara. Samtidig med bidraget få föreningen en knäpp på näsan för att bidragsansökan kom in för sent. I fortsättningen måste ansökan vara inne 1 maj året innan verksamhetsåret som ansökan gäller.

Ove Danielsson

  • Kommentarer(0)//blogg.ovedanielsson.se/#post829