Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Låt Solberga IP få skolbaracken

Juni 2013Skapad av Ove Danielsson mån, juni 10, 2013 19:28:01

Innan Rådhuset i Askersund byggdes ut i början på 70-talet fanns det busshållsplatser på tomten, och sedan en affärsbarack. I anslutning till det fanns också en väntsal. I samma hus som väntsalen låg också brandstationen. Ett av skälen till att en affärsbarack kom dit var ett att huset med mjölkaffär och konditori vid Stora Bergsgatan revs. Baracken blev en ersättningslokal.

Affärsbarack på Rådhustomten. Den flyttades till gamla idrottsplatsen.

När Rådhuset sedan skulle byggas ut måste baracken bort, men var skulle den placeras? Ganska snabbt enades politikerna om att flytta ut den till gamla idrottsplatsen där det saknades omklädningsrum. Byggare Allan Nordström tog åt sig flyttjobbet. Och det gjordes en natt när det inte fanns någon biltrafik. På den tiden gick trafiken genom staden. Några affärsskyltar fick plockas ner annars gick det ganska smärtfritt. Det var inte så mycket trafik.

Baracken användes till omklädningsrum i många år. Jag har själv suttit i den gamla affärsbaracken och bytt om många gånger till träning och matcher. Tyckte det fungerade utmärkt.

Ombyte i gamla affärsbaracken. Det fungerade utmärkt i många år.

Affärsbaracken syns i bakgrunden.

Nu upprepas historien när det gäller avsaknaden av omklädningsrum. Den här gången vid fotbollsplanerna vid Solberga IP. En barack och den gamla gröna ”pissmojen” måste flyttas när nya skolan ska byggas i kanten av Strandparken upp mot Sjöängsskolan . Vad beträffar bekvämlighetsinrättningen finns det förslag till lösning. Vad jag förstår är kommunen intresserad av att Hembygdsföreningen tar hand om den gamla gröna kulturbyggnaden från i början av 20-talet.

Skolbaracken

Förstår att det kommer blir huggsexa om baracken, men mitt högst personliga förslag är att man upprepar det som hände i slutet på 60-talet. Kör upp baracken till Solberga och ställd den på höjden. Det finns både vatten och el där. Det fattas bara ett politiskt beslut precis som förra gången. Märkvärdigare än så behöver det inte vara. Gick det då så går det väl nu. Vet att det finns idrottsfolk som finns dagligen på Solberga som tycker det är bra förslag. Det skulle lösgöra utrymmen i de nuvarande lokalerna upp vid grusplan. Kanske orienteringsklubben då kunde få ett eget utrymme.

När det nu har blivit en del krångel från länsstyrelsehåll när det gäller den nya skolbyggnaden, så det kan dröja lite med flytten. Men den som väntar på något gott….Vad jag förstår är problemet föroreningar vid Hagavägen där gamla järnvägen gick. Men det var ju på 50-talet. Säkert kommer det hela att lösas. Länsstyrelsen är vad jag förstår skyldiga att hjälpa till och lösa problem som kommunerna har. Eller berätta hur det ska gå till så det blir rätt. Och det kommer man väl att göra nu kan jag förstå. Annars vore det konstigt. Sedan om inte alla tycker placeringen är den rätta så är det en annan sak, men man får väl ändå lita på de demokratiska spelreglerna.

Vill ännu en gång påpeka att det här är en högst personlig uppfattning och förslag. Jag finns inte med i några beslutande organ eller styrelser, så min röst väger inte särskilt tungt. Men man kan ju alltid hoppas som en enkel bloggare…

Bloggen finns också på na.se under Askersundsbloggen

Ove Danielsson

PS! Kommentera gärna

  • Kommentarer(0)//blogg.ovedanielsson.se/#post875