Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Ombonat måshem

Juni 2013Skapad av Ove Danielsson tor, juni 13, 2013 23:15:31

Även måsar vill ha ett trevligt och ombonat hem att lägga sina ägg i. Har träffat på ett par i Askersund som verkligen sett om sitt hus. Runt boet växer det upp små grenar. Det är skyddat och ser riktigt hemtrevligt ut. Har aldrig sett ett liknande måsbo tidigare.

Stick härifrån är förmodligen budskapet.

När jag fotograferat allt för närgånget säger fågelparet stopp. Med rätta. Då är det bara att knalla iväg med kameran. Fåglarna brukar följa med mej en bra bit och förklara sin ovilja mot mej med höga skrik. Och lite störtdykningar. Men det får man stå ut med. Vad hade jag där att göra?

Måsarna vill bara försvara sitt bo och hem. När ungarna är kläckta brukar de bli ytterligare uppmärksamma mot närgångna besökare. Tycker det är ett fint drag. Vem vill inte försvara sitt hem och sina ungar? Så borde alltid vara bland oss människor också.

I Alsen finns det en holme som kalls just Måsholmen. Där ute är det alltid liv och rörelse. Man kan lugnt säga att det också brukar låta från holmen. Men det är under en ganska kort period. Måsholmen har varit deras bostad och häckningsplats så länge den har funnits. Och det är länge.

Måsholmen. Fåglarnas egen holme. Där är det verkligen liv och rörelse. Men det är ju deras egen samlingspunkt och inte mycket att säga om

Det finns naturligtvis klagomål på måsarnas framfart, och att de kommit in i städerna. Men vi människor är lite skyldiga till att det blivit så genom att slänga matrester. Det finns gott om mat som vi slänger utanför papperskorgarna, som korv , pizza, hamburgare och allt vad det kan vara. Vem vill inte ha det bekvämt och bra när man ska skaffa sig mat för dagen? Måsarna har upptäckt det för länge sedan.

Den här kvällen hade måsarna ute på holmar lite sällskap av segelbåtar. Och lite andra fåglar.

Kommer att följa vad som händer i måsboet som jag fotograferat. Och kommer jag för nära säger de helt riktigt ifrån. Men som tur är har jag ett teleobjektiv, och en ganska stor skärm på kepsen.

Ove Danielsson

PS! Jag är också beredd på att det finns människor som har en helt annan syn på fiskmåsar än vad jag har. Men det får jag ta.

  • Kommentarer(0)//blogg.ovedanielsson.se/#post879