Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Läggdags vid en gammal Askersundsgård

Juni 2013Skapad av Ove Danielsson mån, juni 24, 2013 17:13:42

En gammal Askersundsgård

Det är läggdags vid en gammal Askersundsgård. Klockan har blivit strax efter halv tolv. Grannfamiljen har prydligt ställt upp ett gäng ”foppa-tofflorna” mot altanväggen efter dagens aktiviteter. Förr kanske det var träskor, men moderna tider har också letat sig in på de gamla gårdar.

Från grannhuset över gatan ropar en man från sitt fönster på övervåningen efter sin katt. ”Det är dags Hugo”. Och efter en stund kommer också Hugo knallande.

Själv är jag på väg att släcka lampan i trappuppgången och låsa för kvällen. Om en liten stund. Vår katt Alice har tjatat till sig en liten kvällsutflykt innan jag låser. Den stora grinden in till gården är redan stängd. Jag vet att Alice kommer att störa nattsömnen on några timmar igen med sitt tjat om att bli utsläppt. Det är spännande i mörkret. Ska ta upp problemet med henne om att få nattsömnen ständigt rubbad. Men så kommer hon och lägger sig nära, spinner och slickar vänligt på armen och då är allt glömt. Vem faller inte för sådant..

Alice

När det börjar ljusna startar måsar och duvor sina ”serenader” på gårdstaken. Duvorna är ibland också igång med sitt kurrande på nätterna. Sover aldrig duvor?

Hugo på andra sidan gatan har kommit ut och sträcker på sig yrvaket som katter gör. Alice vill också ut för att kolla om det hänt något. ”Foppa-tofflorna” på grannarnas altan är också borta . Det verkar vara en morgonpigg familj med tanke på tofflorna. Folk har börjat jäkta förbi på gatan på väg till sina jobb. Själv brukar jag stiga upp 07.50, för att läsa tidning, ta en kopp kaffe och en limpsmörgås. Så lyxigt kan en pensionär ha det.

En ny dag har börjat på den gamla Askersundsgården…

Ove Danielsson

  • Kommentarer(0)//blogg.ovedanielsson.se/#post889