Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Tatuerare är ett framtidsjobb. Det står helt klart efter ett besök vid Hagebaden

Juli 2013Skapad av Ove Danielsson tor, juli 11, 2013 00:14:48

Har varit till Hargebaden och tagit mej några dopp. Uppväxt två meter från en sjö känns det som ett måste med ett bad när jag kommer till en badstrand. Även om det är lite kyligt.

Kände mej faktiskt lite uttittad i Harge. Jag var nämligen en av få som saknade tatueringar. De flesta var ”fulltecknade”. Några undrade säkert vad det var för typ som gick helt utan teckningar på kroppen. En som inte har hängt med i svängarna. Men jag kan försvara mej med att jag i alla fall badade till skillnad från vissa andra.

En del hade namnen på sina barn, barnbarn, fruar, män, sambos och allt vad det nu kunde vara lite var stans på sina kroppar. Själv föredrar jag att träffa mina barn-och barnbarn på nära håll. På en del kontor finns det också en hel fotosamling på familjen. Har aldrig riktigt förstått mej på det.

Bilden är inte från Hargebaden. Men det är en variant på tatuering

Andra hade ristat in sin älsklingars namn på kroppen , men det är att ta en stor risk tycker jag, med tanke på skilsmässostatistiken. Det är inte lätt att få tag på en med samma namn om det skulle spricka. Och det inristade namnet sitter där även om man inte har några känslor kvar. Ingen rolig läsning kan jag tänka mej.. Som tur är finns enklare lösningar om tatueringar är ett måste. Mina barnbarn brukar köpa tuggummin där det finns kartor med tatueringar att klistra på armar och ben. Och det går att tvätta bort. Men det går förstås inte att bada då.

Politiker pratar ofta och mycket om nya jobb och framtidssatsningar. Nu senast under Almedalsveckan. Vad jag förstår efter en dag, eller rättare sagt en halv dag, eller mera rätt några timmar, på stranden i Harge måste tatueraryrket var ett verkligt framtidsyrke. Något att ta på allvar. Men jag har aldrig hört någon politiker prata just om det yrket. Det krävs både kunskap och fantasi att kunna pryda folks kroppar med text och bilder. Och det måste bli rätt. En felstavning kan bli förödande.

I övrigt var det några lyckade timmar i Harge. I avsaknad av en mindre kylväska tog jag med till butiken vid campingen och köpte några franska. Men då saknades smör. Ägaren Mats är en serviceinriktad man. Han hämtade smör och brödkniv i sitt egna kylskåp och så var den saken ordnad. Utan ersättning. Ska nog köpa en liten kylväska vad det lider. Vi har en stor kylväska i hårdplast med hantag, men för två smörgåsar tycker jag det var att ta i.

När det gäller tatueringar kanske många tycker jag är en inkrökt bakåtsträvare? Och det kanske är så…

Bloggen finns också på na.se under Askersundsbloggen

Ove Danielsson

PS! Kommentera gärna.

  • Kommentarer(2)//blogg.ovedanielsson.se/#post898