Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Hockeyrinken som blev en populär husbilscamping

Juli 2013Skapad av Ove Danielsson tor, juli 25, 2013 23:20:15

Gamla ishockeyrinken vid Sundsängen har förvandlats till en populär parkeringsplats för övernattande ägare till husbilar. Vem kunde tro det när man skrinnande runt på isbanan. Där spelades förutom ”riktig” hockey också korpbandy. Nu blev det inte så många år rinken användes. Funderingar på hur platsen skulle användas har funnits genom åren. Sundsängen är ändå ett skyltfönster in mot stan från norr. Lösningen blev en populär parkering där många passar på att övernatta med sin husbilar.

En del tycker det är en parkering för ”snålcampare”, eftersom det finns en ”riktig” camping i hamnområdet. Tycker personligen inte det är några problem. Husbilsägarna utnyttjar varken kommunens vatten eller el. Möjligen lite vatten ur sundet intill. Det måste vara bättre med ett gäng husbilar på natten än en tom parkering, säger jag som aldrig sovit varken i en husvagn eller husbil. Men det ser trevligt ut när jag springer förbi parkeringen på förmiddagen. Folk äter sin frukost utanför bilarna. En del är redan klara med frukosten färdiga för en cykeltur eller en fiskerunda. Och förmodligen handlar de också en del i stadens butiker. Kanske till och med en del äter en bit matbit på något näringsställe.

Bryggföreningens lilla by vid Sundsängen

Det finns ett förslag om att bygga en ny skola på tomten där hockeyrinken fanns. ”Å-tomten” var namnet. Tomten skulle ligga mellan riksväg 50 och Sundsgatan. Namnet ”Å-tomten” gjorde mej förbryllad. Ingen har hört namnet förut. Och nu har namnet fallit i glömska, liksom förslaget om en skola. Det var någon planerare som tyckte det var ett käckt namnförslag.

Vid Sundsängen fanns för Westerbergs tvätteri. Han lockade i sin reklam med att han tvättade i ”äkta sjövatten”. Den som tittade i vattnet vid Sundsängen på den tiden blev nog inte särskild imponerad av reklamen. Där flöt det mesta omkring som inte borde finnas i vattnet. Man kan med viss fog säga att reklamen var lätt överdriven. Men Westerberg var en duktig och kunde reklam, så det är honom förlåtet. Och tvätten blev ren. Trots sjövattnet.


I dag är det keramikverkstaden som lockar folk. I den lokalen tillverkades förr disktrasor. Och intill finns Askersundsbostäders garagelänga. Min bil står bra där.

Slutligen kan jag nämna att mitt bloggande är en trevlig hobby och ett sätt att hålla igång huvud och fingrar med. Trodde aldrig att så många skulle vara intresserade av att läsa det jag sitter och skriver i vår lägenhet vid Stöökagatan, där en gång Askersunds-Tidning startade på 1800-talet. Såg för någon dag sedan att räkneverket visade på 25 000 tusen besök på min hemsida med blogg. När det gäller na.se vet jag inte hur intresset är. Naturligtvis är det inte unika besök, men ändå. Klart jag tycker det är trevligt att fler än de närmaste läser bloggarna. Får väl se hur länge intresset håller i sig från läsarna. När ni börjar tycka det är tråkigt får ni säga till. Har en stor byrålåda att skriva för som alternativ.

Ove Danielsson

  • Kommentarer(0)//blogg.ovedanielsson.se/#post907