Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Blåbärsvägen

Juli 2013Skapad av Ove Danielsson tis, juli 30, 2013 17:55:52

I bärtider som dessa tänker jag starta en liten knepig gissningstävling med direkt anknytning till bär. I Askersund finns en väg men namnet Blåbärsvägen. Men var ligger den?


Så mycket kan jag avslöja att den inte finns i något villaområdet. Klart att det går att ta reda på snabbt om man går till kommunen eller letar med GPS. Men det är osportsligt. Det gäller att ta reda vägen genom att förena nytta med nöje. Ta en promenad eller en cykeltur. Klart att det också går med bil, men det verkar onödigt.

Priset till vinnaren? Ja det har jag inte funderat på, men jag kan alltid publicera en bild med person och vägskylten. Logiskt borde det finnas lite blåbär efter vägen. Och då går det samtidigt att plocka någon liter till blåbärskakan, som jag gärna kommer och smakar på. Det kan vara ett pris. Men då får jag väl inga svar. Blåbär finns också att köpa på torget för 35 kronor asken. Bara som en liten upplysning om bärplockningen inte skulle gå i lås.


Jag testade frågan på Kenth Lundström i Föreningen Gamla Askersund. Han kunde inte svara direkt, men lovade fundera på saken. Det om något stärkte min tro på att det blir en spännande tävling.

Ove Danielsson

  • Kommentarer(2)//blogg.ovedanielsson.se/#post910