Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Hjalmars tavlor lockade många

September 2013Skapad av Ove Danielsson mån, september 02, 2013 18:59:41

Sommarens Hjalmar Trafvenfelts-utställning i Askersunds konsthall blev en publikframgång. Drygt 2000 personer såg utställningen som plockades ner under måndagen. Det fanns farhågor för att Travenfelts målningar skulle vara allt för lokala och ointressanta för folk utanför kommunen. Men så blev det inte.Många gamla askersundare återvände för att se målningar från sin gamla hemstad. En del hade minnen från Trafvenfelts stadsmålningar. Några ville ha en repris på utställningen redan till nästa år. Men det får dröja några år till nästa gång enligt utställningskommittén. Det finns dock planer på en turistskrift om Trafvenfelt. Men en sådan kostar pengar och på något vis lär väl kommunen vara med. Annars blir det svårt att få till det. Men ansvariga för turismen inser säkert nyttan av bidra med en liten slant. Vad jag förstår handlar det om småpengar om man ser på kommunen i stort.

Kommittén som jobbat med utställningen de senaste året har tagit beslut om att det blir en fortsättning när det gäller Trafvenfelt. Ett sällskap är bildat. Det fanns intresse för det från folk som besökte utställningen som önskade det. En tillfällig styrelse är tillsatt fram till årsmötet i början på nästa år.

Ordföranden i den tillfälliga styrelsen är Ingvar Sandström och sekreterare Alf Anneborg. Kassör Lars Thörnkvist. Ansvarig för medlemsanmälan är Leif Linus Larsson. Som en information till alla intresserade av sällskapet har han E-post: leiflinuslarsson@hotmail.com. Han sitter bara och väntar framför datorn på att anmälningarna ska flyta in.

Redan nu finns det planer på lite olika aktiviteter. Som en resa till Trafvenfelts hemtrakter i Sörmland. Och en trädgårdsfest.

Ove Danielsson

  • Kommentarer(0)//blogg.ovedanielsson.se/#post928