Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Väntsalen som blev bastu i Medevi

September 2013Skapad av Ove Danielsson lör, september 14, 2013 23:05:54

Bloggen ska den här gången handla om två kulturer som förenats i en liten byggnad i Medevi vid Vätterns strand. Det handlar om byggnadsvård och bastu. För visst kan bastu räknas som kultur också. Det tycker i alla fall Johan och Lasse , som det här ska handla om.


Den röda lilla byggnaden vid Medevi brygga som en gång användes som väntrum för båtfarare och som utrymme för fartygsgods har bevarats på ett fint sätt. Det är en kulturbyggnad från den tid då sjöfarten blomstrade. Enligt vännen och båtkännaren Anders Engdahl upphörde den reguljära trafiken 1923. Fartygen Polstjärnan och senare Frey trafikerade traden. Anders upplyser att Frey såldes 1923 och då var det också slut med den reguljära trafiken till bryggan.


I dag arrenderas byggnad av Johan Gustavsson som driver Medevi snickeri. Utan hans insats hade den röda byggnaden vid strandkanten förmodligen varit kaffeved i dag. Han har rustat och sparat det som gått invändigt i huset. Och det bästa av allt. Johan har byggt en trevlig bastu i en del av huset. Där har Johan visat sin yrkesskicklighet som finsnickare. Det märks nästan inte att det finns en bastu i det gamla väntrummet.

OBS! DET FINNS FLERA BILDER OCH MER TEXT PÅ NA.SE UNDER ASKERSUNDSBLOGGEN.KOLLA GÄRNA

  • Kommentarer(0)//blogg.ovedanielsson.se/#post933