Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

IFK Askersunds fotbollslag till kval

September 2013Skapad av Ove Danielsson sön, september 22, 2013 14:31:10

IFK Askersunds fotbollslag är klara för kval till fyran. Kvalplatsen säkrades i lördags genom vinst mot Eker Örebro med 2-1, samtidigt som värsta hotet om platsen , Sportak.Cantolao förlorade mot serieledande Real Örebro.

IFK möter i första kvalmatchen hemma på Solberga IP, Pars FC från Örebro som blev tvåa i den norra gruppen. Ännu är det inte klart vilken det tredje laget blir. Det står mellan Öfvre Adolfsberg och IFK Örebro i division fyra.

Askersund har ett ungt bra lag som spelat ihop under några år. Det var nära till en kvalplats även förra säsongen. Själv har jag kollat på de flesta hemmamatcher den här säsongen. Stundtals har IFK spelat riktigt bra, även det har brustit i målskyttet. Men skapar man chanser blir det mål till slut. Och så har det varit. Framåt har IFK några spelare med expressfart. Sådana spelare hinner inte alltid att titta upp när de kommer fria. Däremot springer man sönder motståndarförsvaren.

Pars FC har fajtas om seriesegern med Marieberg i den norra gruppen, men föll på sämre målskillnad, så det blir en tuff match. Men hemma på Solberga brukar det gå vägen. Stöttspelare som Erik Danielsson och Philip Larsson, får se till att kvalpubliken blir nöjda.

Redan på onsdag kväll (25 sep kl 19) spelar IFK:s flicklag 14 år, en viktigt match på Solberga. Vinst mot Yxhult är seriesegern klar. Brukar aldrig missa lagets matcher, som stolt morfar till Ebba. På söndagsmorgonen stod jag också i regnet och kollad på de minde tjejerna som slog Nora med 6-1 i säsongens sista seriematch. Även där finns två barnbarn med, Inez och Edit. Klart att en gammal spelare och sportreporter tycker det är kul att barnbarnen också tycker det är roligt med fotboll.

Philip Larsson är IFK:s mittfältsmotor


När vi är inne på viktiga kvalmatcher, måste jag ändå nämna att mitt bittraste minne är just från en avslutningsmatch där en uppflyttning var i det närmaste klar. Vi skulle bara åka ner och hämta hem poängen mot Finnerödja som inte hade vunnit en match det året. Vi var tvungna att vinna annars skulle Östansjö flyttas upp. På hemmaplan var det uppdukat till uppflyttningsfest, men det blev annat av. Vi förlorade och den bussresan hem var inte rolig.

Men det här kommer naturligtvis inte att hända dagens IFK-lag. Med hjälp av storpublik är jag säker på att det kommer att gå vägen. Ett råd är väl bara att inte duka upp några segermåltider innan allt är klart. En korv med bröd i kiosken räcker bra till att börja med.

På Askersundsbloggen på na.se finns en direktlänk till IFK Askersunds hemsida. Där brukar ansvariga skriva matchreferat och allt annat som händer min gamla förening.

Ove Danielsson

  • Kommentarer(0)//blogg.ovedanielsson.se/#post937