Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Lerbäckshemmet

Oktober 2013Skapad av Ove Danielsson tis, oktober 08, 2013 16:15:49
TVÅ SIDOR AV SAKEN NÄR DET GÄLLER LERBÄCKSHEMMET2013-10-08

Pressmeddelande

Beslut om försäljning av Lerbäckshemmet

förbereds under veckan

Askersunds kommun utvärderar just nu de anbud som inkommit inför försäljning av Lerbäckshemmet. Beslut planeras att fattas av kommunstyrelsens arbetsutskott måndag 14 oktober. Fyra av anbuden bygger på att etablera boende för asylsökande och ett på etablering av äldreboende med mera. Fastighetsförsäljningar genomförs via mäklare och inte genom offentlig upphandling som tillämpas när kommunen köper varor eller tjänster.


Fastigheten har legat ute till försäljning hos mäklare i cirka sex månader och det har stått varje anbudsgivare fritt att komplettera sitt anbud under hela försäljningstiden. Beslutet om vem som får köpa fastigheten kommer att tas utifrån anbudssumma och verksamhetsidé. De fyra anbud som bygger på asylboende ligger relativt nära varandra prismässigt, varför prioriteringen mellan dem kommer att göras utifrån anbudsgivarnas referenser. Det alternativ som rör bland annat äldreboende har en avsevärt lägre anbudsnivå.

Kommunen vill också passa på att bringa ordning i den debatt som råder kring kommunens ekonomi avseende asylsökande. De verksamheter som kommunen bedriver för asylsökande, gästskola och förskola, ersätts fullt ut av Migrationsverket. Budgeten för Askersunds kommuns andra verksamheter som skola, vård och omsorg, påverkas alltså inte vid etablering

av ett asylboende.

Kommentar:

Kommunstyrelsens ordförande Per Eriksson (S)

Kommunchef Madeleine Andersson.

------------------------------------------------------------

MOBILISERING RÄDDA LERBÄCKSHEMMET

7 OKT 2013 - NU ÄR DET BRÅTTOM!!!

INSAMLINGEN FORTSÄTTER IDAG OCKSÅ

ARBETSGRUPPEN LERBÄCKSHEMMETS VÄNNER ARBETAR MED ETT KONCEPT FÖR ATT RÄDDA HUSET ÅT BYGDEN.

ALTERNATIVEN ÄR ASYLBOENDE FÖR 120 PERSONER ELLER LERBÄCKSBYGDENS SERVICEHUS, DÄR VI GEMENSAMT ÄGER OCH BESTÄMMER. VI BEHÖVER NU AKUT EKONOMISKT STÖD FÖR ATT KUNNA VARA MED PÅ BANAN!

OM VARJE FAMILJ ELLER FÖRETAG BIDRAR MED 10 000 KR ELLER MER KAN VI BEHÅLLA LERBÄCKSHEMMET ÅT LERBÄCKSBYGDEN . FINNS DU BLAND DE 1300 PERSONER SOM SKREV PÅ VÅRA PROTESTLISTOR?

Sonja Cederlöf

-------------------------------------

MOBILISERING RÄDDA LERBÄCKSHEMMET

6 OKT 2013 - NU ÄR DET BRÅTTOM!!!

ARBETSGRUPPEN LERBÄCKSHEMMETS VÄNNER ARBETAR MED ETT KONCEPT FÖR ATT RÄDDA HUSET ÅT BYGDEN. VI HAR LÄMNAT ETT ANBUD TILL KOMMUNEN, SOM AVSER ATT SÄLJA BYGGNADEN TILL BESLUTAT PRIS.

NU BEHÖVER VI DIN HJÄLP FÖR ATT KLARA FINANSIERING-EN. FINNS DU BLAND DE 1300 PERSONER SOM SKREV PÅ VÅRA PROTESTLISTOR? HJÄLP OSS ATT BEHÅLLA BYGG-NADEN I LERBÄCKSBYGDENS HÄNDER! OM 200 FAMILJER KAN SATSA MINST 10 000 KR ELLER MERA TROR VI ATT VI KAN KLARA AV KÖPET.


FÖR ARBETSGRUPPEN

Sonja Cederlöf

  • Kommentarer(0)//blogg.ovedanielsson.se/#post945