Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Brevbärare Anna-Lena i Askersund bryr sig inte om almanackan

November 2013Skapad av Ove Danielsson mån, november 18, 2013 19:04:41

När brevbärare Anna-Lena Persson-Fors dragit på sig långbyxorna har vintern kommit på allvar till Askersund. Anna –Lena bryr sig inte om vad almanackan visar när det gäller sommar-och vintertid. Hon sköter det på sitt eget praktiska sätt. När det blir för kallt byter hon från kortbyxor till långbyxor. Och ännu är det en bit kvar innan bytet kommer att ske tror alltid glada och trevliga Anna-Lena. Utan att ha kollat tror jag hon är landets gladaste brevbärare. Det är ett rent nöje att möta henne vid postlådan, även om lådan är full med räkningar.


Folk på stan är förstås på henne och tjatar om att det är för kallt med kortbyxor vid den här tiden. Själv tycker Anna-Lena att det är praktiskt och bra när hon springer runt med brev och blir svett.

-Benen fryser jag aldrig om, men det är klart om det blir för kallt så får jag leta fram långbyxorna, skrattar Anna-Lena.

På mina löprundor kör jag med träningsoverall sedan någon månad tillbaka. Det är inte utan att jag skäms lite när Anna-Lena och jag möts på stan. Jag borde kanske ha väntat lite.

Helt klart kommer jag att kolla noga när det är dags att ta på sig något ännu varmare på benen. Anna-Lena får bli riktmärke när vintertiden har gjort sitt inträde på allvar. Och jag får ta en ny bild på Anna-Lena när det blir aktuellt, så alla vet när det är dags plocka fram varmare benkläder.

OBS! Det går också att hitta de flesta av min bloggar också på na.se under Askersundsbloggen  • Kommentarer(0)//blogg.ovedanielsson.se/#post967