Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Gamla Sundsbrogatan återuppstår

November 2013Skapad av Ove Danielsson mån, november 25, 2013 22:59:00

Gamla Sundsbrogatan i Askersund håller på att återskapas. Den ska ersätta delar av Hagavägen som nu har raderas bort ur gatubilden. Ett tydligt bevis på det är gatuskyltarna plockats ner. Kommunen förbereder inför det kommande skolbygget, som också ska innehålla lokaler för kulturen.

Sunsbrogatan mot Haga försvann när Sjöängsskolan byggdes. Beslutsfattarna ville inte ha en gata med biltrafik som gick in på skolområdet. Då byggdes den del av Hagavägen som nu plockats bort. Men nu är man tillbaka till det gamla.

Fullmäktige godkände också på måndagskvällen detaljplanen för nybygget. Förhoppningen är att bygget ska vara igång i början på nästa år. Enligt vad politikerna sa i fullmäktige var att det skulle dröja 18 månader innan huset ska var klart för att tas i bruk. Kommunen jobbar också med planer för ett nytt moderna äldreboende. Det finns planer på att det ska byggas på nuvarande skoltomten vid Sjöängsskolan. Men till det bygget är det ännu en bit kvar.

Ett gammalt vykort på hur det såg ut förr. Sundsbrogatan gick rakt ut mot Haga fram till järnvägskorset i närheten av Reningsverket. Till höger syns gamla Folkskolan.

  • Kommentarer(0)//blogg.ovedanielsson.se/#post971