Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Ingrid är besviken på bilister

November 2013Skapad av Ove Danielsson ons, november 27, 2013 13:34:16

Fick ett brev från Ingrid Andreasson i Askersund för några dagar sedan. Hon hade läst min krönika i papperstidningen om att torget var viktigt för de flesta. Och har varit så i alla tider. Sedan några år tillbaka är hon rörelsehindrad och använder sig av olika hjälpmedel för att kunna leva som vanligt. Vi träffas ibland när hon är ute och handlar gör sina andra ”måsteärenden”.Så här kan det se ut på torget i Askersund. Ett stort problem för rörelsehindrade att ta sig förbi på de nya plattgångarna

Ingrid har arbetat på kommunen i många år. Känner henne sedan den tiden. När torget i Askersund byggdes hade hon stora förhoppningar om att allt skulle bli bättre. Att det skulle vara lättare att ta sig fram på plattgångarna som lagts över torget. Men nu är hon ganska bedrövad över hur det blev. Det beror inte på gångarna utan på slarviga bilister som parkerar med halva bilen ute på gångarna.

-Jag kan inte ta mej förbi de parkerade bilarna. Det måste till en bättre tillsyn, skriver Ingrid, som också har en lösning på problemet.

Ingrid vill att stigarna med plattraderna skall avgränsas med snygga enkla stolpar med kättingar.

-Ingen bilist vill köra på en kätting. Jag har också skrivit om problemet till kommunen. Det är ju ändå en kommun som fått tillgänglighetspris flera år i rad, framhåller Ingrid.

Det enklaste sättet är ändå att bilisterna på torget ser till att bilarna parkeras inom de angivna rutorna. Då skulle Ingrid och alla andra som har problem att ta sig fram bli nöjda. Och det måste vara ett fall för parkeringsvakterna att rätta till. Det är ju annars aktiva på olika ställen i Askersund. Här verkar man ändå ha en verklig viktigt uppgift att bevaka.

Ove Danielsson

  • Kommentarer(0)//blogg.ovedanielsson.se/#post972