Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Cool Candys lade grunden till hemvärnets studiefond i Askersund

December 2013Skapad av Ove Danielsson lör, december 21, 2013 09:53:30

Askersunds hemvärn hålls levande trots att det inte finns någon verksamhet längre. Namnet lever vidare genom en studiefond. Hemvärn hade en egen gård vid Solberga Bro öster om stan som drevs i stiftelseform. Hemvärnsgårdsstiftelsen bildades 1955, med pengar från de stora midsommarfesterna på Stjernsund.

Det fodras mat för att övningarna skulle bli bra. Det insåg Kalle" Bock" Pettersson tidigt.OBS! Mer text och flera bilder finns på na.se under Askersundsbloggen. Gå gärna dit och kolla.  • Kommentarer(1)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av Göran J sön, december 22, 2013 13:13:44

Ja Ove. Det var många som bidrog till att festen på Stejernsund drog in pengar. Dansbanan byggdes av hemvärnsgrabbarna första året. Det var många oavlönade arbetstimmar med många kända ansikten från Stjernsundstorpen bl.a. Kockamyre. Kalle Bock var nog mest med som hantlangare. Dansbanan utnyttjades efter festen av oss boende på Stjernsund för den sk. "efterfesten". Där förekom uppträdande av olika lokala förmågor från gården. Paret Hammarberg som drev Slottskafet då framförde mera skönsjungna låtar till eget accompanjemang. Vi gårdsgrappar bidrog till renhållningen genom att samla ihop flaskor med ibland något innehåll kvar. Det var Toppe & tvillingarna med flera. Tider att minnas!!