Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Stålhammar återvänder till Askersund

September 2014Skapad av Ove Danielsson lör, september 06, 2014 23:40:52

Förre rektorn vid Sjöängsskolan i Askersund, Bert Stålhammar, kommer till IOGT-lokalen för att berätta om sina år på skolan. Föreläsningen sker den 18 september.

Bild från Stålhammars Facebooksida

Ämnet är högaktuell just nu när en ny skolan ska byggas. Under Stålhammars tid blev Sjöängsskolan mycket omskriven i den svenska pressen. Rektorn, och senare professorn, kom med massor nya idéer och de som ville göra studiebesök stod i kö.

Säkert blir det en mycket intressant föreläsning. Stålhammar kan nog räkna med ett många gamla elever dyker upp liksom lärare från den tiden. Många i dagens skola kan säkert också ha nytta av Stålhammars ord. Han har alltid haft ett modernt tänkande när det gäller skola och undervisning.När Stålhammar var i Askersund var han också politiskt aktiv i folkpartiet. Han satt i fullmäktige under den mest bråkiga perioden i kommunens historia. Kanske han har något att säga om det också.

Vill också nämna en kommande klädinsamling i Askersund den 20 september, när jag ändå är inne på arrangemang.  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.