Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

IFK Askersund har fått en ny ordförande

Mars 2015Skapad av Ove Danielsson lör, mars 21, 2015 09:47:31

IFK Askersund har fått en ny ordförande. Christer Westberg tar över efter Petra Gustavsson. Christer har ett förflutet inom ungdomsfotbollen och har nu barn som spelar i IFK:s ungdomslag.

Christer Westberg är ny ordförande för IFK. Bilden kommer från Facebook.

Petra satsade hårt i två år, men har nu ett civilt kommunalt arbete som inte riktigt passar ihop med ett ordförandeskap i en förening. Men hon kommer säkert att finnas med i bakgrunden på ett och annat sätt även i fortsättningen.

Övriga i styrelsen är: Anders Högqvist, Daniel Appelgren, Per Andersson, Johan Sjöberg, Henrik Persson, Tobias Hindorff, Jonas Andersson och Pär Johansson.

IFK var nära att ta sig upp i fyran men förlorade i kvalet. Laget bestod nästan bara av egna produkter. Ny tränare den här säsongen är rutinerade Conny Eriksson, tidigare i Vretstorp.

IFK:s ungdomsverksamhet är mycket stort. Säsongen som gick hade föreningen sju pojklag och fyra flicklag i seriespel med mycket bra resultat. Fotbollsskolan lockade drygt hundra deltagare i åldrarna 03-09. Samma helg höll man ett träningsläger med ett något annorlunda upplägg. Anledningen till det var att IFK märkt att äldre ungdomar inte lockades av fotbollsskolan. Det var ett lyckat drag. Träningslägret lockade runt 60 spelare i åldrarna 02-99. Sammanlagt aktiverar föreningen drygt 250 ungdomar.

För att förbättra ekonomin har IFK städat vägrenen, delat ut tidningar och skött parkeringen vid marknaderna. Till hösten har en förening med namnet ”Framtidslaget” planer på att organisera en satsning i Askersund till förmån för IFK. Det med anledning av den stora ungdomsverksamheten. Bland annat handlar det om en golftävling och avslutning på hotellet med artisten Nick Borgen. Ännu är dock inte något klart.

Vid årsmötet förklarade styrelsen att IFK kommer att arbeta för att få igång stormöte tillsammans med andra idrottsklubbar i kommunen och få till stånd en träff med politikerna. En allmän diskussion om hur kommunen tänkt sig framtiden för idrottsföreningarna. Ett stort problem i dag är bristen på tider i de två idrottshallar som finns, särskilt som det nu byggs en ny skola utan gymnastiksal.

Ett stort önskemål från kommunens fotbollsspelare är en konstgräsplan. Och det finns också förslag på hur det ska gå till från idrottsrörelsen. Det skulle lätta trycket i idrottshallarna och föreningar skulle slippa åka till Hallsberg och andra kommuner för att träna fotboll. Och betala hyror. Det finns också partier som hade med en konstgräsplan i sina partiprogram vid årets val. Andra partier menar att det inte finns pengar till sådant.

Idrottsfolket följer med intresse hur det hela ska sluta. Det framgick klart vid IFK:s årsmöte.  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.