Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Sören snidare och Skara-Bert

Januari 2010Skapad av Ove Danielsson fre, januari 22, 2010 16:43:05

Sören Niklasson har fått ett storjobb på stubbar.

Bert Karlsson satsar på ett stort nöjesparadis i Götene. Och han tar hjälp av Sören Snidare med övernattningsstubbar.

Träsnidaren och konstnären Sören Niklasson har fått sitt livs revansch. Han har erbjudits ett av det största jobb han någonsin sysslat med. Det handlar om att han ska tillverka ett 20-tal ”stubbar” till en kommande storsatsning i Götene på ett enormt nöjesparadis, med en egen nöjesstad. Mannen bakom den satsningen är allas vår Bert Karlsson. Enligt entreprenör Karlsson finns det inget liknanden i hela världen.

Fram till i dag har Götene kommun haft stor nytta av Arn-filmerna. Men nu börjar intresset att avta. Medeltidsparken kommer att vara kvar men ingå i Bert Karlssons storsatsning. Götene kommun tror att satsningen skall bli ett verkligt uppsving för hela kommunen. Men så lät det inte riktigt när Sören Snidare ville satsa i Askersund och Laxå. Kanske något som politikerna där ångrar i dag. Sören och hans familj är naturligtvis överlyckliga att få vara med i Bert Karlssons storsatsning. Redan till sommaren slår nöjesstaden i Götene upp sina portar. Men det kommer at ta en del år innan allt är färdigt.

-Viken revansch för mej. Här kommer en av landets största entreprenörer och erbjuder mej att bygga ”stubbar” för övernattning. Sitter just nu och ritar på hur det ska se ut. Det blir en fantastisk anläggning med stora resurser, berättar vännen Sören för mej.

I Bert Karlsson satsning ska ingå tama djur, en piratinspirerad lekpark, en riddarborg och hus byggda i träden. Och så Sörens övernattingsstubbar.

Sören Snidare är en man som lämnar få personer oberörda. Liksom Skara-Bert. Det har jag skrivit om i en tidigare blogg. Han har alltid haft många idéer i luften. Tyvärr har Sören åkt på en del smällar i livet. Det har också drabbat hans familj på olika sätt. Och inte minst barnen. En del har säkert berott på honom själv, men många gånger har det varit mycket dåliga rådgivare som bara varit ute efter att sko sig på Sörens konstnärskap.

-Jag har varit nere i brygga många gånger och rest mej. Men Berts satsning och att han vill ha med mej är nog en av mina lyckligaste stunder i livet. Nu kan både jag och min familj se framåt. De har fått utstå mycket skit för min skulle genom elaka människor, upplyser Sören.

I kväll fredag (15 /1) blir det stor familjefest hemma hos Sören och Jupin (tror det stavas så?) hemma i lägenheten i Åsbro, med anledning av storjobbet för Bert. Och det förstår jag. Vem skulle inte fira ett 20-tal stubbar inspirerade av sagoboksförfattare Elsa Beskow och hennes bok Hatt-Stugan…

Och det är inte slut med uppmärksamheten för Snidare och hans familj bara med bygget i Götene. Han är också uttagen att var med Tv-programmet Talangen för att visa upp sina snidarkonster. Jag har inga uppgifter i dag när det ska sändas, men det kommer säkert i tidningarna.

Om något i texten används av andra så ange gärna källan.

PS! Kommentera gärna. Det skulle vara trevligt.

  • Kommentarer(6)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av Bosse tis, augusti 13, 2013 15:27:30

Sören är nog den häftigaste personen på denna jord, snacka om vilken enorm fantasi och kompetens det måste ligga bakom hans konstverk, Tänk om man fick ha en sån granne istället för dessa telefonpetare o tv-tittare man har nu !! En sådan stubbe skulle jag vilja ha på min tomt !

Skapad av Eric lör, mars 31, 2012 18:45:47

Hann Sören göra några stålar innan det kraschade?

Skapad av Hans N tis, februari 07, 2012 22:30:58

Tragisk historia. Illustrerar tydligt problemet med bristande kompetens hos kommunpolitiker, en stor fara i demokratin. Det gäller att tänka sig för när man hanterar andras pengar!


http://www.expressen.se/nyheter/1.2613031/kors-i-gotene-vilken-medeltidsskandal

Skapad av Ove sön, oktober 03, 2010 15:39:16

Senast jag talade med Sören-för några veckor sedan- berättade han att han jobbade för fullt med Berts satsning. Han skulle också göra färdigt ett snideri i Karlsborg på campingen. Det är vad jag vet.

Skapad av Eric sön, oktober 03, 2010 15:08:39

Har det hänt något mer med detta? Har inte hört ett jota.

Skapad av Kerstin lör, januari 23, 2010 10:24:16

Unnar Sören den revanschen!
Skall bli trevligt att se TV programmet!