Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Min tidningskrönika 27 mars

Mars 2016Skapad av Ove Danielsson sön, mars 27, 2016 17:02:56
För någon vecka smet jag in på ett partimöte i Askersunds Rådhus för att lyssna på Marie Reifelton berätta om hur det ska bli på nya Sjöängen. Hon är verksamhetschef i det nya huset. Mitt intresse beror främst på att jag har fotograferat bygget till kommunens hemsida sedan starten 2014. Men jag har aldrig riktigt haft kläm på vad alla lokaler ska användas till. Klart jag har kunnat fråga alla hyggliga byggare, men jag vill inte störa i deras arbete. Pensionärer som springer och tjatar. Men när Maria skulle informera tog jag chansen.

En gång vid ett partimöte när jag jobbade på tidningen, krävde några personer att jag skulle motas ut. Jag hade inte där att göra ansåg några. De som protesterade mot min närvaro krävde omröstning. Började packa ihop mina grejer, då ordföranden grep in. Utan omröstning. Vilket parti det var? Det är glömt.

”Vi kan ju inte mota ut honom. Sitt kvar och följ mötet”, var beskedet. Själv förstod jag aldrig vad som var så hemligt. Men så var det inte på Rådhuset med Marie härom veckan . Kände mej istället mycket välkommen. Blev till och med bjuden på smörgåstårta med påskmust till. Och frågorna var många från den församlade skaran. Det blev inte som vid ett annat tillfälle för länge sedan. När det var öppet för frågor blev det dödstyst. Till slut räckte en man upp handen och undran om inte föredragshållaren hade en kusin i Vingåker. Frågan hörde liksom inte till ämnet om man säger så. Och föredragshållaren hade ingen kusin i Vingåker.

Marie kunde berätta både om det nya huset och om den kommande verksamheten där. Ett tips till alla askersundare är att putsa upp dansskorna till hösten. Det blir lite sådant framöver. Vet att en bra orkester är bokad. I övrigt arbetar Marie och några fler med en ”kommunikationsplan”. Det innebär att de ”riktiga” journalisterna och anställda kommer att få den första officiella informationen om vad som ska hända. Krönikörer och bloggare uppmanas vänta in den informationen. Och vill jag vara tillmötesgående så här påsktider. Är ingen nyhetsjournalist längre. Bara en enkel krönikör och bloggare.

När jag ändå är inne på ämnet möten så är det bara att konstatera att årsmötena avlöser varandra så här års. Jag har varit på några och planerar in ytterligare något. Inte för att jag är aktiv i någon förening, men det är alltid trevligt att träffa folk. Och ofta serveras smörgåstårta. Men det är inte därför jag går, även om det är ett plus.  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.