Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Se upp-snart är det 1 april

Mars 2018Skapad av Ove Danielsson fre, mars 30, 2018 19:10:25

Se upp det är snart dags för den stora lurardagen 1 april! Och blir Blev ni lurade är inte något att skämmas för i så fall. En del aprilskämt från förr har blivit verklighet och då är det inte så lätt att hålla isär det hela. Nästan varje tidning med självaktning har i dag ett aprilskämt. Samma är det med TV och radio.

Själv har jag under mina år som journalist medverkat till en rad aprilskämt. En del har varit hyfsade, en del också mer eller mindre skruvade som ingen människa har trott på. Faktum är också att jag skrivit en artikel i tidningen för några år sedan som publicerades just 1 april. Den var helt seriös, men folk som jag möte skrattade och klappade mej på axeln. ”Hur kom du på det” undrade folk och skrattade. Den dagen funderade jag över min roll som journalist. Tog folk allt som jag skrev på skämt….


Ett skämt från 1978. Kommunalrådet Franzèn förklarar att det skulle bli bostäder i Vattentornet. I dag är det inget skämt. Ämnet är aktuellt.

Artikeln handlade om att Askersund skulle få ett varuhus i centrala stan med namnet, Nordiska. Och det var inget skämt. Varuhuset öppnade lite senare.

PS! Det finns ytterligare text och bilder på na.se -Nyheter-Askersund -Oves blogg

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.