Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

En knalles resa av Louise Wågström

Maj 2018Skapad av Ove Danielsson tor, maj 10, 2018 19:21:55

”En knalles resa” är namnet på en ny bok som Louise Wågström i Åsbro gett ut. Hon har tillsammans med sin man Raymond besökt de flesta marknaderna i Sverige. Hon beskriver ”knallelivet” ingående. Vilka glädjeämnen och motgångar som finns på de olika marknadsplatserna från norr till söder. Louise är utbildad herrfrisör. Som sådan arbetade hon i 35 år, men längtade hela tiden ut i det fria. Till marknadslivet. Louises pappa var försäljare Ofta fick hon följa med. Louise skriver att hon fått marknadslivet i blodet.

Baksidan på boken med Louise och maken Raymond

Louise började med trädgårdsfigurer med målade folkdräkter och Sverigedräkten. Raymond är en duktig snickare. På marknaderna har han bland annat haft med trädgårdsmöbler och han stora specialitet ”svärmors –ekan”. Övernattningarna sker i husbilen. Marknaderna i Askersund finns också med i ett avsnitt. Där brukade hon träffa Kalle med brända mandlar, Godis-Lisa, och klädhandlaren från Motala, bara för att nu nämna några. Marknadsknallarna blir som en stor familj.

Louise har jobbat med sin bok under några år. För några år sedan ringde hon mej och ville att vi skulle träffas på gamla biblioteket. Hon vill att jag skulle läsa några utkast och undrade om hon kunde ge ut en bok. Det var en gammal dröm. Har du lust och pengar så kör på blev mitt svar. Och Louise har haft modet att köra på även om det kan vara knepigt att ge ut böcker. Inte minst ekonomiskt.  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.