Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Annandagsbandy på gamla IP i Askersund

December 2018Skapad av Ove Danielsson sön, december 23, 2018 18:42:31

Annandag jul har alltid varit en stor bandydag. Så var det i Askersund förr i tiden också. I dag är det innefotboll och innebandy som gäller och lockar åskådare. IFK lade ner bandy för ett antal år sedan. Förhoppningen för några år sedan var att ungdomarna som bor i Askersund skulle börja spela bandy igen, men det har inte blivit riktigt så. En massa dåliga vintrar skrämde bort de flesta bandyintresserade

Bild från 1955 och Annandagsbandy mot Bollnäs. Det blev vinst för IFK med 3-2. Här syns "Snoddas" Nordgren på fall.Det fanns bandymatcher på annandagen som verkligen lockade storpublik till gamla IP i Askersund. Tror att det är en vänskapsmatch mot Bollnäs inför den allsvenska säsongen 1955–56, som de flesta bandyälskare minst bäst. Det kom 1600 personer för att se Gösta ”Snoddas” Nordgren och hans kompisar i Bollnäs spela mot IFK. Det blev en sensationsseger för hemmalaget med 3–2. ”Snoddas” och gänget åkte sedan vidare till Nässjö för att där slå hemmalaget med 2-0, så det var en verklig merit för de blå IFK-arna. Det hjälpte nu inte. Askersund åkte ur allsvenska med dunder och brak.

Askersunds storstjärna Gunnar Carlsson kom in i andra halvlek och var spelsugen som aldrig förr. Han gjorde också 3–2 målet. Säkert kom många för att se ”Snoddas” Nordgren spela bandy. Under de här åren var han också en mycket populär sångartist. ”Snoddas” var en bra bandyspelare och mycket skicklig på att plocka ned höjdbollar på tennis. Det resulterade också i att en av hans högt slag rev upp ögonbrynet på Gunnar.

Bandystorheter i IFK, Gunnar Carlsson, Elis Karlsson och Karl-Erik Södergren

Det här var lite bandynostalgi. I dag får bandyälskarna i Askersund nöja sig med en match på TV. Fördelen med det är att den gamla portföljen inte behöver plockas fram. Det är bara att sjunka ner i TV-soffan. Men frågan är vilket som var det trevligaste….  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.