Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

IFK tappade poäng i slutminuten mot Lillån

Juni 2019Skapad av Ove Danielsson tis, juni 25, 2019 23:37:11

IFK Askersund såg ut som en vinnare långt in i matchen mot Lillån på tisdagskvällen. Matchen slutade trots allt 2-2 sedan i IFK haft en halvtidsledning med 2-0. Just det ledningsresultatet måste vara ett mardröm för IFK. Det är tredje gången i år som motståndarna hämtar in en sådan ledning. Daniel Nilsson gav IFK ledning efter en halvtimma. I slutet av halvleken ökade Andreas Borg till 2-0 på ett litet märkligt mål. Bollen rullade in över mållinjen. IFK hade målkänning ytterligare några gånger utan någon tyngd i avslutningarna.

Gästernas reducering kom efter en halvtimma in i andra halvlek. Kvitteringen kom sedan på en straff i slutminuten. Domare Jan Nelsen menade att en IFK-försvarare tryckt ner en motståndare. Ett tufft beslut som det fanns delade meningar om.

IFK:s målvakt Morgan Särèn gjorde vad han kunde för att hålla nollan men det hjälpte inte. I övrigt var det ganska jämt. Passningsspelet måste bli bättre. Många bollar slås bort i onödan. Det räcker inte bara med att bryta och kämpa. Det blir för jobbigt.

Det var vårens sista seriematch. Nu gäller det att ladda för hösten och lägga mardrömmarna om 2-0 -ledningar åt sidan.  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.