Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Min tidningskrönika 28 juli

Juli 2019Skapad av Ove Danielsson sön, juli 28, 2019 10:52:11

Askersund kryllar av turister just nu. Man kan gå flera meter utan att känna någon och behöva hälsa. Hamnområdet är ett populärt ställe för mat och dryck. Den som vill kan ju också ta tåget upp till Hembygdsgården. Det är något visst med tåg i Askersund. Det har inte funnits något ”riktigt” tåg sedan i mitten på 50-talet så det gäller att ta en tur med det lilla tåget och uppleva gamla minnen. Lokförare är ofta de rutinerade lokförarna Strömberg och Sandberg.

Många pratar om sina semestervistelser och utflykter. Och jag vill inte vara sämre även om de flesta ligger lite bak i tiden. Då var det tält som gällde. Många pratar sig varma om mysfaktorn att ligga i tält, men det har jag aldrig riktigt förstått.

Ett av de märkligaste ställen vi tältade på var på ett gärde strax intill kärnkraftverket Barsebäck. Men det visste vi inte förrän på morgonen därpå på när vi tittade ut och såg byggnaden. Vi hade haft svårt att hitta en tältplats men ett gärde vid Barsebäck såg inbjudande ut. Det var inget fel på gärdet men ändå lite knepigt att ha ett kärnkraftverk nästan som granne när man vaknar. En annan gång när vi inte hittade någon tältplats hamnade i vi i kanten av en fotbollsplan i Torekov. Något som vi upptäckte när det ljusnat på morgonen. Kontentan av det hela är att hitta campingar eller campingplatser innan mörkret har fallit.

En annan udda semesterupplevelse var när jag hamnade på en vårdcentral på den vackra ön Ven mellan Sverige och Danmark. För att få en lugn och fin sömn använde jag öronproppar. Tyvärr fastande en propp i örat som var omöjlig att få bort. Försökte med strumpstickor och allt möjlig annan vasst men det gick inte. Som tur var låg vårdcentralen strax intill. Den vänliga sköterskan plockade bort proppen med ett leende på några sekunder. Sedan kom frågan om min adress. ”Jasså, du tillhör inte det här landstinget då blir det dyrare”. Men jag betalde utan att knota. Det är vara ändå trevligt att kunna höra bra resten av semestern.

Den senaste semesterutflykten var till Hjo. Man måste komma ut och se sig om. Efter att ha letat parkeringsplats i 20 minuter tog en promenad upp till torget. På vägen dit köpte jag två böcker för 50 kronor och en prydnadsgroda i plåt. Pizzerian i hörnet på bjöd på bra mat. I den fina bokhandeln vid torget blev det köp av några Trisslotter som skrapades vid torgfontänen. I Kulturkvarteret var det en fin utställning med konst av Josef Frank. På hemvägen blev det köp av en rökt sik vid Klangehamn. Så kan en bra semesterdag fördrivas för den som vill ut och se sig om. Bara ett tips.  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.