Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Hagabadet

Augusti 2010Skapad av Ove Danielsson mån, augusti 09, 2010 17:54:12

När nu sommaren börjar ta slut och badsäsongen är på upphällningen har jag en liten fundering. Hur har politikerna i Askersund tänkt sig med badplatserna till nästa år? Kommer man att se till att de ansvariga för badplatserna åtminstone får så mycket pengar att ett vanligt enkelt underhåll fungerar. Flera gånger i år har ansvariga förklarat att inte pengarna räcker till. I ytterområdena har till och med badbryggorna legat på land har man kunnat läsa i tidningarna.

Ett tragiskt exempel på hur illa badplatserna sköts är Hagabadet i Askersund. Jag och många askersundare har badat där i generationer. Så även i år. Det är ett inkört bad. Måste erkänna att jag skäms lite när gästande turister frågar om olika saker när de kommer till badet. Alla är imponerade av att det finns ett bad bara fem minuters väg från torget i Askersund, med lite västkustmiljö. Men en undran från de flesta är också vem som sköter det hela.

Det finns ytterligare text och bilder på hemsidan under knappen Kommunala nyheter:

Adressen till min hemsida är: http://ovedanielsson.se/index.html.

  • Kommentarer(1)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av Eric Englund tis, augusti 10, 2010 23:19:03

Bra tanke - igen. En badplats är viktig att hålla i ordning både över och under vattenytan. Ibland kan det behöva göras större eller brådskande insatser. Varför inte sätta upp en skylt där det står vem som är anvarig och vart man kan vända sig när något hänt? Det skulle tyda på viss kommunal omsorg och empati (om det nu är kommunen som äger badet och utrustningen). Komplettera gärna med utrikisk text, jag vet flera fransmän och tyskar som badat å av Ove angiven plats.