Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Mot ljusare tider

December 2010Skapad av Ove Danielsson ons, december 22, 2010 17:09:13

Askersund verkar gå mot ljusare tider, åtminstone vad gäller gatubelysningen. Det upptäckte jag tydligt för några dagar sedan vid gatan där jag bor. Några grabbar kom med en stor kran i kylan och bytte lampor. Och jag tycker det blev lite ljusare, men det kan vara inbillning.

När det gäller ljusare tider för kommunen i stort, är det nog mycket knepigare. Nästa års budget (för 2011) redovisar ett underskott med ett antal miljoner. Det är ett medvetet val som politikerna gjort , för att slippa skär allt för mycket i viktiga verksamheter. Som verksamheter för gamla och unga. Förhoppningen är att 2012 ska bli ett fint år och att många flyttar in till kommunen. Det är lite knepigt att förstå sammanhangen , när man dagligen hör att Sveriges finanser går allt bättre. Förbättringen kanske också drabbar Askersund vad det lider….

Ber också att få önska God Jul till alla som läser bloggen. Jag gör det med ett gammalt julkort. Är lite överraskad av intresset. Men det är bara att lyfta på kepsen för alla vänliga kommentarer.

  • Kommentarer(2)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av Kerstin fre, december 24, 2010 10:28:00

Den bilden säger ju allt om Julen!
Fars kyrka och Almsteds gris!
GOD JUL och GOTT NYTT ÅR
kära Ove, till Dig och De Dina!

Skapad av Eric Englund ons, december 22, 2010 17:31:29

Överraskad av intresset? Undertecknad är snarast överraskad att inte fler har upptäckt den kultur- och historieutbildning som hr f d redaktören och den icke f d fotografen bedriver till den lilla stadens fromma och upplysning. Ljus i tillvaron kan komma även från annat än nya glödlampor...

God Jul önskas er och ett nytt bloggigt år väntas!