Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Glad Påsk

April 2011Skapad av Ove Danielsson tor, april 21, 2011 11:43:00

Ber att få önska alla vänner en trevlig och lugn Påskhelg! Så kan det se ut i Askersund (bilden) ett ständigt störande surr av kvastar. Jobbigt när man ska ut i påskhelgen och grilla sina två hot dogs-korvar ni vet. Tänkte skriva en insändare om störningen med den klassiska underskriften ”besviken skattebetalare i Askersund”. Vad nu har med den här saken att göra.. Men underskriften är slagkraftig. Men jag har ångrat mej. Det är ändå ett övergående problem om man säger så.

När bilden är tagen? Var det inte förra året, var det året innan. Har svårt att minas årtal. Det kunde också ha varit på 40-talet om jag tänker efter…

  • Kommentarer(3)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av Kerstin lör, april 23, 2011 13:27:08

Glad Påsk till Dig!

Skapad av Ingmar Norlén tor, april 21, 2011 19:22:38

Detta var en underbar påskhälsning från Sveriges mest stämningsfulla stad. Hur hittade du den bilden?

Skapad av Eric Englund tor, april 21, 2011 12:58:03

Tack det samma! En trevlig påskhelg är en helg med reprisläsning av hr f d Redaktörens bloggar - d v s trevigt för oss. tråkigt om hr f d Redaktör terras av kvastsurret. Mot det finns hörselskydd. Mot grillade doggar och dito os vet vi inget hjälpmedel, tyvärr.

Vi som var med på det delvis glada 40-talet tror nog att det realistiska fotot är från den tiden. Müntzings buss och droskan utanför Rådhuset tyder på det. Med hänsyn till solens läge verkar bilden vara tagen vid 13-tiden på dagen vilket tyder på provflygning av kvasten. Det ordinarie sträcket sker ju senare på kvällen...

En god variant till "Besviken skattebetalare" är "Ärlig skattebetalare". Vilket som är mest sanningsenligt och som slår hårdast kan endast en hr f d Redaktör avgöra - mätt och belåten - efter inmundigade doggar med tillbehör.

God helg och kom igen!