Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Kalla på Gunhild till jazzfestivalen!

December 2011Skapad av Ove Danielsson lör, december 24, 2011 15:09:39

Mångsidiga artisten Gunhild Carling, gör just nu succé både på skiva och på sin julturné. Låtar ur hennes skiva ”Jul därhemma”” spelas i olika program. Låten ”Den bästa av jular” har jag hört spelas på radio åtta-tio gånger om dagen de senaste veckorna. En verklig frisk fläkt ibland de annars så mjäkiga julutgåvorna. Gunhilds skiva är inspelad där hon bor hemma i skånska Stockamöllan.

Gunhild är genommusikalisk. Hon spelar allt från säckpipa till trumpet. Och däremellan hinner hon också att steppa och sjunga.

En av anledningarna till att jag skriver om Gunhild, är att jag mötte henne med familj några gånger på ”Tradjazzfestivalerna” i Askersund när hon var åtta-nio år gammal. Att hon skulle bli något stort i branschen var inte svårt att räkna ut. Gunhild imponerade på alla med sin spelglädje och artisteri.

Gunhild Carling i Askersund 1984. Hon var då nio år gammal, men redan proffsig

Men det var ett tag sedan hon var på festivalerna i Askersund. Kanske det är dags att kalla på henne igen när pulksiffrorna börjar svika. Gunhild skulle ensam dra en stor publikskara. Är säker på det.

PS! Kommentera gärna. Det skulle vara trevligt


  • Kommentarer(2)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av Ove sön, februari 05, 2012 22:50:37

Hej!

Det verkar bli lite ny stuk på det hela. Läste om att Rigmor Gustavsson skulle komma. Svikande publiksiffror och dåligt väder på senare år har väl gjort att det blir förändringar. Förr sken alltid solen. Folk saknar också gratiskonserter ute i Askersund. Alla är inte jazzbitna, men kanske kan bli om de får lyssna. Ove

Skapad av anders wasén sön, februari 05, 2012 21:51:31

Hej fd kollega
Är liksom dig fd journalist nu. Undrar lite över Askersunds nya jazzfestival. Bantad med delvis nytt stuk. Kommer den att överleva nu när den tappar tradjazzepitetet? vad tror du?
Minns själv när jag jammade med Kenneth Arnström och Gunhild Carling. Och de fantastiska jammen i båtklubben. Där man spelade så länge man orkade utan ordningsvakter och annat.