Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

IFK:s backkämpe 90 år

Februari 2012Skapad av Ove Danielsson mån, februari 27, 2012 08:42:37

Brukar inte ofta skriva om folk som fyller år, men när det gäller IFK Askersund backkämpe i bandy, granitblocket Karl-Erik Hagman, gör jag ett undantag. Karl-Erik fyller nämligen 90 på tisdag. (28 februari). Han är bosatt i Laxå, som han var under hela sin bandykarriär i IFK.

Karl-Erik var en verklig hårding, men just. Många allsvenska anfallare undrade vad de hade kört på när de reste sig från isen. Var det snöplogen eller en målstolpe. Båda var lika fel. Det var Karl-Erik.

Under rubriken Idrottshistoria på min hemsida: ovedanielsson.se, finns den en artikel med namnet ”Hagmans Bollklubb” , för den som är mera intresserad.

Kan också konstatera att namnet Karl-Erik var mycket gångbart i Askersund bandylag under storhetstiden. Förutom, Karl-Erik Hagman, fanns också Karl-Erik Södergren och Karl-Erik Andersson.

  • Kommentarer(2)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av Ove mån, februari 27, 2012 12:13:46

Ber om ursäkt för att jag missade "Edvard". Kollade bar på 40-talslaget från Rekord-Magasinet, där stod Stig Reveny-kompis med Hagman- i mål- De två spelade senare ihop i Köping, innan Karl-Erik återvände. Ove

Skapad av arkado mån, februari 27, 2012 11:58:27

Glöm inte bort namnen med efternamnet Edvardsson!