Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Hamnhuset öppnar i april

Mars 2012Skapad av Ove Danielsson lör, mars 24, 2012 09:58:56

Gamla Kyrkskolan i Askersund håller just nu på att förvandlats till Hamnhuset. Det sjuder av livet i den stora gamla röda byggnaden. Huset är fullt av hantverkare. I slutet av april är det meningen att Björn och Anna Franzén ska slå upp portarna på Hamnhuset. Personligen tror jag att det kommer att bli ett nytt trivsamt inneställe med en vacker sjöutsikt.

-Allt kommer inte att vara riktigt färdigt när vi öppnar, men det mesta är klart, säger Björn och Anna.

Anna och Björn Franzén

Paret Franzén kommer att satsa hårt på sjöfarare, turister, konferenser, mat, övernattningar och naturligtvis också på askersundarna. Gamla Kyrkskolan väcker minnen hos många askersundare. Flera generationer har gått i skolan som öppnade 1926.

-Jag har träffat jättemånga som frågar om vår satsning och om skolan. Många vill se hur det blivit efter upprustningen och ombyggnaden. Vi får försöka hinna med att ordna Öppet Hus för alla intresserade, funderar Anna.

Ett verkligt dragplåster hos franzéns blir ”Jacks Café”. Namnet kommer från en 200 år gammal galjonsfigur, som också pryder väggen. Figuren har suttit ett handelsfartyg som seglade på världshaven. För att nu sluta sin bana i Askersund vid Alsens strand.

För några dagar sedan besökte vännen Leif Linus och jag paret Franzén, i Hamnhuset. Linus filmade och jag pratade lite innan Björn tog över. Filmen ligger på Facebook för den som är intresserad.

Leif Linus med filmutrustning.

Galjonsfiguren Jack

Askersundskonstnären Hjalmar Trafvenfelt är också representerad i Hamnhuset.

Kyrkskolan 1949

PS! Kommentera gärna. Det skulle vara trevligt.

  • Kommentarer(3)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av Ove tis, juni 26, 2012 23:08:06

Trevligt att du läser bloggen. Och att din mamma är med på bilden. Jag är själv med på bilden, därför fanns bilden hos mej. Ove

Skapad av peka1401@hotmail.com tis, juni 26, 2012 22:57:13

Min mor Marieanne Gustavsson (dotter tillAxel Gustavsson och Alva Appelgren Stockshammar)Andra raden från höger nr 6 sittande

Skapad av Eva tis, mars 27, 2012 10:16:17

Det ser jättefint ut!