Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Nostalgiträff om bandyn i Askersund

December 2012Skapad av Ove Danielsson sön, december 30, 2012 23:00:23

Svante Eriksson, en av IFK:s storspelare i bandy med landslagsuppdrag

Just nu finns en nostalgiutställning om IFK Askersunds bandy i biblioteket som jag har varit lite inblandad i. Den kommer att finnas några veckor framåt. Utställningen består av bilder, bandyprylar och en pokal. Intresset för bandy var stort i Askersund när det begav sig. Säkert mins många de allsvenska matcherna på gamla IP. Publikrekordet var lite över 4 000 i en 2-2 match mot Örebro SK 1956.

Lördagen den 12 januari klockan 11, blir det en bandyträff dit alla intresserade är välkomna. Det blir bandysnack. Förhoppningsvis finns några gamla spelare med också. Det är bara att slinka in.Kanske någon har klipp, bilder eller andra minnen från glansåren är det bara att dyka upp och medverka. Det går också bra att bara komma och lyssna och snacka bandy. Vännen Leif Linus har också lovat att kolla över sitt arkiv och titta vilka bandyfilmer som finns där. Det blir säkert en intressant förmiddag.

Publikbild från gamla IP.

I dag finns det ingen bandy inom IFK, precis som för många andra bandyklubbar som saknar konstis. Sektionen är lagd på is…

  • Kommentarer(7)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av george viktorson tis, maj 19, 2015 21:18:11

Det var en chock för mej att även Svante har gått bort. Jag lever för mycket I det förflutna tydligen. När jag såg bilden på Svante, så livsbejakande som förr, gick väl mina tankar tillbaka till den tiden. Men nu är det 2015....

Skapad av Ove fre, maj 08, 2015 10:35:56

Roligt att du sitter där borta i Amerika och läser mina enkla bloggar. Och visst var Svante en trevlig kille. Var på hans begravning.

Skapad av George Viktorson tor, maj 07, 2015 19:29:55

Svante min gamle barndomsvän. Hans några år äldre bror Bo var jämngammal med mej, så vi blev klasskamrater och bästa vänner i småskolan i Hammar. Vi kom så bra överens att vi var ofta tillsammans i deras hem eller vårt, med tiden. Vådliga äventyr i hagmarkerna på Öhna, speciellt på våren då smältvattnet från åkrarna forsade i dikena ut i Vättern. Bosse och Svante var mina bästa vänner och lekkamrater i bardomen. Svante var en livlig gosse, full av upptåg och livsglädje. Det förvånar mej inte att han blev bandystjärna i Askersund senare. I och med familjen Erikssons flyttning till Askersund skiljdes våra vägar, men jag träffade dem någon gång i Askersund när jag bode där en kort tid.

Skapad av Kim Bergqvist mån, december 31, 2012 16:04:26

Vissa saker var bättre förr. GOTT NYTT ÅR!

Skapad av Ove mån, december 31, 2012 13:12:28

Får tacka för de vänliga orden och önska ett Gott Nytt År.

Svantes bindel är nog en lagkaptensbindel. Men han utstrålar verkligen glädje.

Ove

Skapad av Margaret Englund mån, december 31, 2012 11:37:16

Tack Ove för ett helt fantastiskt år i ord & bild. Vi hoppas på ett fint år 2013 för vår lilla stad, och ännu ett spännande år i ord & bild på Oves Blogg!

Vi önskar Dig ett riktigt GOTT NYTT ÅR Ove!

Skapad av Fraxinus Excelsior mån, december 31, 2012 10:54:14

Det sägs att idrotten har en unik förmåga att blanda glädje och sorg. Den fina bilden på Svante Eriksson fångar på ett symboliskt sätt detta faktum. Samtidigt som Svante strålar av glädje bär han ett sorgband på armen.