Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Askersunds vackraste träd

Maj 2013Skapad av Ove Danielsson sön, maj 26, 2013 14:55:18

Askersunds vackraste träd finns utmed Stöökagatan intill parkeringen i "apotekarns trädgård".

Vännen Alva Mogren ringde mej på lördagskvällen när solen lyste upp Askersunds vackraste träd vid Stöökagatan intill parkeringen.” Du måste gå ut och fotografera gråpäronträdet i ”apotekarns ” trädgård. Det är så vackert. Har bett någon tidigare att fotografera trädet men det blev aldrig av. Men fotografera nu när solen ligger på så alla får se hur vackert det är, uppmanade Alva, smått lyrisk.

Alva och hennes syster Alice har utsikt från ett lägenhetsfönster mot päronträdet. Och de bara njuter av den vackra blomningen. Vänner som Alva och Alice sviker man inte. Lämnade min tallrik och vinglaset för att snabbt ge mej ut för att fotografera. Och visst har Alva rätt. Det är Askersunds vackraste träd. Just nu. Min undran är vad man gör av alla gråpäron om det blir frukt av alla blommor. Många päron blir det…

Alva Mogren och systern Alice Andersson har utsikt mot det vackra päronträdet. Alva ringde mej om ett foto och sådant nekar man inte. Och trädet är vackert.

Ove Danielsson

PS! Kommentera gärna.

  • Kommentarer(2)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av Kerstin tor, maj 30, 2013 08:47:16

Verkligen storslaget! Har aldrig sett sådan blomning tidigare, faktiskt inte vetat om trädet! Du är en duktig fotograf Owe, bland mycket annat som Du kan!
tack Mikael för tipset!
Fin Sommar <3

Skapad av Mikael Mogren ons, maj 29, 2013 22:12:42

Många gånger har jag suttit hemma hos Alice och tillsammans med Alva sett ut mot det väldiga päronträdet vid det hus där Curt Nicolins farfar bodde. Min farfars systrar minns allt de varit med om sedan 1920-talet. Alice är född 1915 och klar som kristall i förståndet. Är det något man behöver veta om vad som hänt i Askersund sen första världskriget så fråga dem. Oftast har de själva upplevt det. De har hjärtan av guld. Jag har aldrig träffat några med bättre minnesgåvor. Tack Ove, du gode minnestecknare, för ännu en oförglömlig text.