Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Askersunds kommun går med i L&SEK

September 2013Skapad av Ove Danielsson tis, september 24, 2013 08:36:16

Askersunds kommun kommer att gå med i föreningen L&SEK. Medlemsavgiften är 5 000 kronor. Jag och många med mej undrar förstås vad det är för typ av förening. Och varför ska man vara med där. Beslutade mej för att ta reda på det. Grävarbetet var enkelt. Det var bara att läsa det kommunala handlingarna, men det kanske inte är så många som gör det.

Förmodligen är det en störning från tiden som journalist och kommunalbevakningen. Kommunalsekreterare Johan Utter och hans trevliga gäng har vänligheten att fortfarande sända över handlingar till mej. Och den läsningen är så god som någon.

I handlingarna till kommande fullmäktigesammanträdet i Hammar, finns också ett ärende som har titeln ”programbeskrivning för nytt vård-och omsorgsboende”. Det har väckt många funderingar. Flera har talat med mej om det trots att jag bara är en enkel bloggare. Informationen verkar inte ha nått alla berörda. Där har ansvariga för socialkontor och nämnd tydligen lite att förklara.

Men det jag skulle skriva om var föreningen L&SEK. Förkortningen står för ”Lokal Utveckling&Social Ekonomi” i Örebro län. Det är en ideell förening som samlar intressenter och aktörer för att stärka villkoren för lokal utveckling. Och social ekonomi vad det nu innebär i praktiken. Är inte så insatt i det. Det handlar också om upplysningsverksamhet, när det gäller EU:s fonder och andra projekt. Föreningen har ett samarbetsavtal med Regionförbundet i Örebro län.

Askersunds kommun ska ta medlemsavgiften ur anslaget för glesbygdsstöd.

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.